Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]

anime izlemeyi seven birisi olarak size biraz öneri yapatım
  KUROSHİTSUJİ

Victoria döneminde İngiltere’nin en asil ailelerinden biri olan Phantomhive’lar bir yangın sırasında hayatlarını kaybederler.

Yangının ardından kaybolan Phantomhive’ların tek oğlu 12 yaşındaki Ciel Phantomhive; yanında Sebastian Michaelis adlı her konuda mükemmel bilgiye, terbiyeye ve yeteneğe sahip olan bir hizmetkarla birlikte 2 yıl sonra aniden ortaya çıkarak tüm malvarlıklarının ve işlerinin yönetimini devralır. Bir yandan da Sebastian’la birlikte, Kraliçe Victoria’nın ilgilenmesini istediği Londra’daki gizli davaları çözmektedir.

Ancak madalyonun arka yüzünde aslında Sebastian, Ciel’in geri dönebilmek için anlaşma yaptığı bir şeytandır…


GOSİCK 


Hikaye 1924 yılında, küçük bir Avrupa ülkesi olan Sauville'de geçer. Japon ordusunda yüksek rütbeli bir askerin 3. oğlu olan Kujo Kazuya yüksek notları sebebiyle Sauville'nın en itibarlı okullarından biri olan St. Marguerite Akademisi'nde okumaya hak kazanır.

Okulda şehir efsaneleri ve korku hikayeleri çok yaygındır. Kazuya da yeni arkadaşlarıyla daha rahat yakınlaşabilmek için kütüphaneye giderek korku hikayeleri araştırır. Kütüphanede Victorique adlı gizemli bir kızla tanışır. Victorique, Kazuya ile aynı sınıfta olmasına rağmen sınıfa hiç gelmez ve vaktinin tamamını kütüphanede kitap okuyarak ve kimsenin çözemediği cinayetleri çözerek geçirir.


ANGEL BEATS!

 Angel Beats!‘in konusu, ölümden sonraki hayatta geçmektedir. Gençliklerinde bir takım pişmanlıklar yaşamış veya yapmak istediklerini gerçekleştirememiş genç ruhların, bu pişmanlıklarından kurtulabilmeleri için kendilerine ikinci bir şans verilmiştir.
Hikaye, bir lisede geçmektedir ve bir de isyancı grup vardır. Bu gençler, gerçek hayatta yaşadıkları kötü kaderlerine istinaden, tanrıya karşı isyan çıkarmışlardır ve melekle savaşmaktadırlar. İnandıkları şey ise melekle girdikleri savaşta onu yenip öteki dünyada kalıcı olabilmektedir.Burada kimse ölmemektedir; ama, yaralanma durumlarında acıyı hissederler. Hikayede, gerçek hayatta ilk önce ölen ruh, ahiret hayatına daha önce gelir diye bir kural yok. En son ölen, ilk ölenden daha önce de gelebiliyor. Japon dini inancına göre ahiret hayatında zaman ayrımı yoktur; bu yüzden, burada mantık aramayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]