Full width home advertisement

Post Page Advertisement [Top]



Itazura na Kiss
Lise son sınıf öğrencisi Aihara Kotoko, ilk yılından beri Irie Naoki'yi sevmektedir. Okulun en üst sınıflarından "Sınıf A" da okuyan ve IQ'su 200 olan Irie Naoki, okulun ilk gününde bir konuşma yapar. Kotoko Naoki'yi ilk gördüğü andan itibaren ona vurulmuştur. Fakat yinede kötü bir durum vardır, o da okulun en salaklarının toplandığı "Sınıf F" dir. Kotoko Sınıf F'de okumaktadır ve Naoki Sınıf A'da okuduğundan dolayı ona aşkını anlatmaya bir türlü cesaret edememiştir. Çünkü kendisini ona layık görmüyordur.

Gizli hayranlığın 2 yılından sonra, kendine olan güvenini toplamış ve Naoki'ye bir mektup yazıp aşkını ilan etmeye karar vermiştir. Cesaretini toplayıp, mektupu Naoki'ye vermeye kalktığında (ki nerdeyse bütün okul bu olaya şahit olmuştur.) Naoki: "Bu mektubu istemiyorum." demiş ve reddetmiştir. Daha kötüsü, aptal kızlardan nefret ettiğini söylemiştir. Kotoko, okula hem rezil olmuştur hem de kalbi çok fena kırılmıştır ve aşkından vazgeçmeyi seçmiştir.

Kader bu ya, Kotoko'nun babasının yıkılmaz dediği ev 2 şiddetinde depremle yıkılmıştır. Ken-chan, okulda Kotoko için yardım parası toplamayı düşünmüştür. Irie Naoki'den de para ister, fakat gururlu Kotoko, bu teklifi rededer ve "Sana 2 yıl boyunca nasıl âşık olabildim." der. Babası, en iyi arkadaşının evinde bir süre kalabileceklerini söyler ve oraya doğru yol alırlar. Eve geldiklerinde kapının önünde "Irie" yazmaktadır. Kotoko sadece bunun bir benzerlik olabileceğini düşünmüştür, fakat kapıyı açtıklarında içeride Naoki'yi görür. Naoki'nin babası, Kotoko'nun babasının en iyi arkadaşlarından biridir ve kalmaları için onları evlerine davet etmişlerdir. Ve böylece, Kotoko'nun Naoki'yle geçireceği yaşamı başlamış ve aşkı da pekişmeye başlamıştır. Naoki'nin annesi, Kotoko'yu kendi gelinleri gibi görmekte ve onu Naoki'yle daha çok yakınlaştırmaya çalışmaya başlamıştır.

Gekkan Shoujo Nozaki-kun

Japonya’da bir lisede başlıyor (bkz: Anime Klişeleri 101). Yine o klasik boş sınıf ve bir aşk itirafı sahnesi. Yine takmayan bir oğlan ve utangaç bir kız. İşlerin yinelemeyi bıraktığı an ise kızın, yani Sakura’nın erkeğe yani Nozaki’ye “seni seviyorum” yerine “senin hayranınım” demesi ve Nozaki’nin kendisinin mangadan bir hayranı olduğunu düşünerek imzasını vermesiyle ilginçleşmeye başlıyor. Sonrasında da yanlış anlaşılan romantizm ve shoujo manga yapımı üzerine hikayemiz ilerlemeye başlar(!). Biliyorum, dışarıdan bakınca konu yavan gözüküyor ama hep derim ki; animede iyi komedi konusuyla değil, onu nasıl işlediğiyle anlaşılır. Konunun özü kahkahalar atmanız ve bu açıdan başarılı bir konusu var. Bir de ilerleme telaşı olmasa….






Diabolik Lovers
Komori Yui, gördüğü ruhlar tarafından rahatsız edilmesine ve paranormal olgular yaşamasına rağmen pozitif düşünen bir kızdır. Lisenin ikinci yılında, Yui babasının işi nedeniyle gösteri yapan ve ünlüler için olan bir gece okuluna transfer olur. Okulda öğrenciler arasında vampirlerin olduğuyla ilgili söylentiler dolaşmaktadır ve Yui altı sadist Sakamaki vampir kardeşle birlikte yaşamaya başlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bottom Ad [Post Page]